Robbe
Inloggen
Particulier    >    RegioBank    >    Aanvullend pensioen

Aanvullend pensioen

Als u wilt sparen voor een aanvulling op uw pensioen, kan een lijfrente voor u mogelijk interessant zijn. RegioBank heeft zowel voor de opbouwfase als voor de periode van uitkeren uitstekende lijfrenterekeningen met een aantrekkelijke rente.

 

Aanvullend Pensioen Sparen

 

Aanvullend Pensioen Sparen is een geblokkeerde rekening met een aantrekkelijke rente. Daarmee spaart u voor een aanvulling op uw pensioen en/of AOW. U bepaalt zelf hoelang. Het fijne van Aanvullend Pensioen Sparen is: u bent niet verplicht om te sparen. Komt het even niet uit, omdat u bijvoorbeeld als zzp’er even geen opdracht heeft, dan spaart u tijdelijk niets. Dit heeft wel invloed op het uiteindelijke bedrag dat u spaart voor een aanvulling op uw pensioen en/of AOW.

 

Uiterlijk in het vijfde jaar nadat u de AOW leeftijd hebt bereikt, moet u het opgebouwde spaarbedrag omzetten naar een lijfrente-uitkeerproduct. Dit kan bijvoorbeeld met de Aanvullend Pensioen Uitkeringsrekening. Over deze uitkeringen betaalt u loonheffingen. De uitkeringen en afdracht naar de Belastingdienst regelen wij voor u.

 

Aanvullend Pensioen Uitkeringsrekening

 

De Aanvullend Pensioen Uitkeringsrekening is een geblokkeerde rekening met een aantrekkelijke vaste rente. Heeft u een lijfrentebedrag opgebouwd bij een verzekeraar of bank, dan kunt u dat laten storten op deze uitkeringsrekening. Vanaf die rekening ontvangt u dan elke maand een bedrag als aanvulling op uw pensioen en/of AOW. Over die uitkeringen betaalt u loonheffingen.

Heeft u meerdere lijfrenterekeningen of -verzekeringen die op verschillende momenten aflopen? Dan kunt u meerdere Aanvullend Pensioen Uitkeringsrekeningen openen.

 

Kunnen wij u helpen?

 

Wilt u meer weten over aanvullend sparen voor uw pensioen? Neem dan contact met ons op. De specialisten van Robbe Financiële Raadgevers staan graag voor u klaar!