Robbe
Inloggen
Particulier    >    Pensioenen    >    Jaarruimteberekening

Jaarruimteberekening

Door de toenemende kosten van onze verzorgingsstaat trekt de overheid zich steeds verder terug op het gebied van de oudedagsvoorziening. Daarnaast wordt door veel werkgevers de bedrijfspensioenregeling eveneens steeds verder uitgekleed. Werknemers worden in toenemende mate gedwongen om in hun eigen inkomensvoorziening bij te dragen teneinde ook na het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd nog voldoende financiële armslag te hebben om onverminderd van het leven te kunnen genieten.

Gelukkig bestaat er onder bepaalde voorwaarden de mogelijkheid om fiscaal voordelig aan de eigen oudedagsvoorziening bij te dragen door middel van een lijfrenteverzekering.

Door middel van een zogeheten jaarruimteberekening kunnen wij voor u nagaan of u aanspraak maakt op lijfrentepremieaftrek. De hiertoe benodigde informatie bestaat slechts uit uw jaarinkomen in 2022 en de zogenoemde Factor A, de aangroei van uw pensioen in 2022. Deze Factor A kunt u vinden op uw pensioenoverzicht.

 

Indien u graag geïnformeerd wilt worden of het in uw situatie mogelijk is om fiscaal aantrekkelijk te sparen voor uw pensioen dan kunt u onderstaand formulier invullen en aan ons verzenden. Een van onze adviseurs zal na ontvangst zo spoedig mogelijk contact met u opnemen om de uitkomsten van de jaarruimteberekening door te spreken.

{{formCtrl.formData.pages[formCtrl.activePage].title}}

Voltooid

Stap {{formCtrl.activePage+1}} > {{formCtrl.formData.pages.length}}