Robbe
Inloggen
Nieuws    >    Upgrade naar eersteklas zorgverzekeraar ONVZ
Upgrade naar eersteklas zorgverzekeraar ONVZ

21 november 2023 / Zorgverzekering

Upgrade naar eersteklas zorgverzekeraar ONVZ

Het einde van het jaar nadert. Dat betekent ook dat het weer tijd is om je zorgverzekering te bekijken, want tot en met 31 december is het mogelijk om van zorgverzekeraar te wisselen. Martine Bogaerts, onze specialist zorg en inkomen, laat je graag kennismaken met onze eersteklas zorgverzekeraar ONVZ.

 

Waarom ONVZ? “Dat is vanwege de uitgebreide vrije keuze in zorgverleners”, vertelt Bogaerts. “Het belangrijkste om op te letten bij de keuze voor een zorgverzekering is de keuzevrijheid van zorgverlener. Op het moment dat je echt iets mankeert, wil je geholpen worden door een zorgverlener van jouw keuze en niet eerst uit moeten zoeken naar welk ziekenhuis je mag om een volledige vergoeding te krijgen."

 

Bij ONVZ zijn alleen de geestelijke gezondheidszorg (ggz), de wijkverpleging (thuiszorg), apotheken en leveranciers van hulpmiddelen gecontracteerd, en vanuit de aanvullende verzekering fysiotherapeuten. "Dit is anders bij een naturapolis, daar vergoedt de verzekeraar namelijk alleen nota’s van gecontracteerde partijen volledig. Dit is vaak het geval bij budgetverzekeringen op internet. Dat lijkt heel goedkoop, maar als je kiest voor een zorgverlener waar die verzekeraar geen contract mee heeft afgesloten, komt er een bedrag voor je eigen rekening. Dat kan soms oplopen tot wel 40%.”

 

 

Vergelijking

“Wij kijken graag vrijblijvend naar de mogelijkheden voor 2024 en kunnen, als je dat wilt, een vergelijking maken tussen je huidige verzekering en die van ONVZ”, vertelt Bogaerts.

Contact opnemen kan zowel telefonisch (0162-452200) als per e-mail (m.bogaerts@robbe.nl). Wij helpen je graag verder!

 

Meer weten over dit onderwerp? Neem contact op >

Deel dit artikel