Robbe
Inloggen
Particulier    >    Pensioenen

Pensioenen

Bent u pensioenbewust?

Uit onderzoek van Wijzer in Geldzaken, een initiatief van de overheid, om mensen meer bewust te maken van hun eigen financiële situatie, blijkt dat veel Nederlanders niet weten wat de hoogte van hun pensioeninkomen is en vaak dus niet weten of ze na pensionering wel voldoende inkomen hebben. Ook zijn ze weinig bekend met de mogelijkheden om zelf aanvullend pensioen op te bouwen, indien dat wenselijk is of noodzakelijk blijkt te zijn.

 

U bent er bij gebaat om uw pensioenbewustzijn te vergroten. Immers, de pensioenen zullen in de toekomst nog meer onder druk komen te staan. Indien u nu geen actie onderneemt kunt u op de pensioendatum bedrogen uitkomen. Om inzicht te geven in uw pensioensituatie zijn onder andere het UPO (Uniform Pensioen Overzicht) en de website www.mijnpensioenoverzicht.nl in het leven geroepen. Ook hebben de pensioenfondsen zelf de nodige actie ondernomen. Veelal hebben zij op de website rekenmodules geplaatst om op een zo eenvoudige wijze inzage te kunnen krijgen in de te verwachten pensioeninkomsten. Maar deze initiatieven lijken niet voldoende. Durft u de toekomst niet onder ogen te zien? Is de communicatie te afstandelijk en de materie te ingewikkeld? Wilt u het liefst in een persoonlijk gesprek horen hoe u er voor staat en wat uw mogelijkheden zijn? Onze pensioenadviseurs zijn u graag van dienst!

 

Uiteraard kunt u als werkgever ook bij ons terecht voor een deskundig en onafhankelijk advies over zakelijke pensioenregelingen.