Robbe
Inloggen
Nieuws    >    Zeker feest in het park
Zeker feest in het park

23 mei 2024 / Over Robbe - Evenementen - Verzekeringen

Zeker feest in het park

Komend weekend vormt het Oosterhoutse Slotpark weer het decor voor het Parkfeest. Met optredens van onder meer Ilse DeLange, Danny Vera en Flemming is Oosterhout verzekerd van een geweldig feestweekend. Robbe Financiële Raadgevers zorgt ervoor dat het Parkfeest zelf ook goed is verzekerd.

 

Robbe, zelfstandig adviseur van RegioBank, is al jaren trotse sponsor van het Parkfeest. “Het Parkfeest is het leukste feest van Oosterhout", vindt Paul Robbe van Robbe Financiële Raadgevers. "Niet alleen omdat de grootste Nederlandse artiesten op het podium staan, maar vooral ook omdat alle bezoekers het zo gezellig maken. 'Waar je iedereen kent' is niet voor niets de slogan van het Parkfeest." Het driedaagse festival brengt zo'n 20.000 bezoekers bij elkaar; het is met recht een buurtzaam feest te noemen.

 

Robbe regelt de verzekeringen voor het evenement. "Honderden vrijwilligers zorgen er elk jaar voor dat het Parkfeest zo'n succes is. Zorgdragen voor de benodigde verzekeringen is wat wij vanuit onze expertise kunnen doen om daaraan bij te dragen.”

 

Van opbouw tot en met afbouw

 

De evenementenverzekering die Robbe afsluit, dekt kosten als het Parkfeest onverhoopt zou moeten worden afgelast. “Verder is uiteraard het materiaal verzekerd”, vertelt Petran Verduijn, assurantieadviseur bedrijven bij Robbe. “Denk aan de podia, muziekinstrumenten, geluidsapparatuur, horeca-inventaris en sanitair. Het gaat om meer dan een miljoen euro aan spullen die zijn verzekerd voor brand, diefstal en schade vanaf de opbouw tot en met de afbouw. Op- en afbouwen neemt in totaal ruim een week in beslag.”

 

Het derde deel van de evenementenverzekering omvat aansprakelijkheid. “Het gaat daarbij met name om mogelijke letselschade bij bezoekers, artiesten en vrijwilligers. Want ondanks alle voorzorgsmaatregelen kan er onverhoopt iets gebeuren.”

 

Aanschuiven

 

Het Parkfeest is niet het enige evenement in Oosterhout waarvoor Robbe Financiële Raadgevers de evenementenverzekering regelt. “Eigenlijk zou elke vereniging die een evenement organiseert, bij ons moeten aanschuiven om de risico’s door te spreken”, vindt Verduijn. “Dat geldt zeker als een dekking voor de onkosten als gevolg van extreem weer gewenst is – een absolute overweging waard bij buitenevenementen gezien de steeds extremere regenval, storm en hagel.”

 

Naast de praktische tips die de adviseurs tijdens zo’n gesprek aanreiken, bekijken zij ook in hoeverre reeds bestaande verzekeringen (deels) dekking bieden. “Zo kunnen wij ons steentje bijdragen aan de succesvolle organisatie van het evenement en kunnen organisatoren zich met een geruster gevoel focussen op de vele andere zaken uit het draaiboek.”

 

Meer weten over dit onderwerp? Neem contact op >

Deel dit artikel