Robbe
Inloggen
Nieuws    >    Brandveiligheidsadvies aan huis: exclusieve samenwerking met Hensen
Brandveiligheidsadvies aan huis: exclusieve samenwerking met Hensen

05 mei 2022 / Verzekeringen - Brandverzekering

Brandveiligheidsadvies aan huis: exclusieve samenwerking met Hensen

Rookmelders zijn vanaf 1 juli 2022 verplicht in elke woning. Het type rookmelder is van belang, maar de plaatsing ervan is misschien nog wel belangrijker. Daarom gaat Hensen Veiligheid & Advies exclusief voor Robbe Financiële Raadgevers op huisbezoek om klanten in Oosterhout van een brandveiligheidsadvies op maat te voorzien.

 

In alle huizen in Nederland moet vanaf 1 juli 2022 op elke verdieping een rookmelder hangen. Het doel van deze wetswijziging is het verminderen van het aantal doden bij woningbranden. “Veel mensen denken dat er bij een woningbrand slachtoffers vallen door de vlammen, maar de belangrijkste doodsoorzaak is het inademen van warme of hete rook”, vertelt Joop Hensen van Hensen Veiligheid & Advies. “Als je slaapt, dan is je neus uitgeschakeld en ruik je niets. Daarom kan een rookmelder levens redden. Die detecteert de rook wel en zal je alarmeren”

 

Plaats is belangrijk

De minimaal verplichte beveiliging is één rookmelder per verdieping. “Maar het is aan te raden om rookmelders te plaatsen in elke ruimte waar je doorheen moet op weg van je slaapkamer naar buiten, de kortste vluchtweg.”

Het is van belang om per ruimte het juiste type melder te gebruiken. “Maar de plaatsing ervan is eigenlijk nog belangrijker dan het soort melder. De plaats waar een melder precies moet komen te hangen, is echt afhankelijk van de situatie. En als er bijvoorbeeld kinderen of mensen met een beperking in huis wonen, spelen er ook nog andere factoren mee”, vertelt Hensen, die gespecialiseerd is in brandveiligheidsadvies voor doven en slechthorenden.

 

Voorkomen beter dan genezen

Exclusief voor Robbe Financiële Raadgevers gaat Hensen bij mensen thuis in Oosterhout langs om hun persoonlijke situatie te inventariseren. Aan de hand van een checklist brengt hij vervolgens brandveiligheidsadvies op maat uit. Dat advies is geheel vrijblijvend, maar desgewenst kan hij de benodigde rookmelders bestellen en installeren.

Paul Robbe van Robbe Financiële Raadgevers is enthousiast over de samenwerking met Hensen. “Als gevolmachtigd agent treden wij op namens verzekeraars. Schade handelen wij altijd zo snel mogelijk af. Maar omdat voorkomen altijd beter is dan genezen, brengen wij preventie graag op deze manier onder de aandacht.”

 

 

Op de foto (van links naar rechts): Joop Hensen (Hensen Veiligheid & Advies), Clazien van Heck en Maaike Laurijssen (assurantieadviseurs particulieren, Robbe Financiële Raadgevers).

 

 

 

Meer weten over dit onderwerp? Neem contact op >

Deel dit artikel