Robbe
Inloggen
Nieuws    >    Veel bedrijven hebben cyberrisico (nog) niet verzekerd
Veel bedrijven hebben cyberrisico (nog) niet verzekerd

23 augustus 2021 / Verzekeringen - Cyberverzekering

Veel bedrijven hebben cyberrisico (nog) niet verzekerd

Iets minder dan de helft van de Nederlandse bedrijven is verzekerd tegen zogeheten ransomware-aanvallen, blijkt uit onderzoek. "Een cyberverzekering is niet meer weg te denken uit verzekeringsland, toch hebben veel bedrijven dit risico nog niet verzekerd."

 

De verhalen over ransomware (gijzelsoftware), hacks en DDoS-aanvallen halen steeds vaker het nieuws. Steeds meer bedrijven worden het slachtoffer van cybercriminaliteit. "We hebben het over risico's die voor velen ongrijpbaar en onzichtbaar zijn", zegt Petran Verduijn, assurantieadviseur bedrijven bij Robbe Financiële Raadgevers. "Helaas liggen ze op de loer en kunnen ze bedrijven en ondernemers hard treffen. Denk aan identiteitsfraude, maar ook het gehele bedrijfsproces kan stil komen te liggen, bijvoorbeeld bij een webshop of een digitaal aangestuurd machinepark. Het herstel kost vaak veel geld, terwijl de omzet, en daarmee de winst, volledig kan stagneren."

 

Ondersteuning

Iets minder dan de helft van de Nederlandse bedrijven (47%) is verzekerd tegen ransomware-aanvallen, blijkt uit onderzoek uitgevoerd in opdracht van cyberbeveiligingsbedrijf CrowdStrike. "Een cyberverzekering is haast niet meer weg te denken uit verzekeringsland, toch hebben heel veel bedrijven dit risico nog niet verzekerd."

 

"Een dergelijke verzekering biedt naast een financiële compensatie veelal ondersteuning door een netwerk van deskundigen dat direct aan de slag gaat om de schade te voorkomen of te beperken", vervolgt Verduijn. "In de wetenschap dat menig onderneming geen draaiboek heeft in geval van een cyberincident, is dit een zeer belangrijk onderdeel binnen de polis."

 

Neem contact met ons op voor een offerte, zodat u zich kunt wapenen tegen deze alsmaar toenemende digitale risico's.

 

 

 

 

Meer weten over dit onderwerp? Neem contact op >

Deel dit artikel