Robbe
Inloggen
Nieuws    >    Robbe bestaat 55 jaar
Robbe bestaat 55 jaar

18 mei 2020 / Over Robbe - Particulier - Zakelijk

Robbe bestaat 55 jaar

De basis voor het meest klantgerichte advieskantoor van Nederland legde Frans Robbe alweer 55 jaar geleden. In 1965 zette hij zijn eerste stappen in verzekeringsland, toen hij, als zoon van een jachbouwer, in contact kwam met de in pleziervaartuigen gespecialiseerde verzekeraar Nereus. De jonge Robbe nam het advies ter harte om de verkoop van boten te combineren met het aanbieden van verzekeringen.

 

Frans Robbe is een ondernemer in hart en nieren. Al tijdens zijn middelbareschoolperiode legde hij als vijftienjarige de basis voor zijn bedrijf. In navolging van zijn vader Henk, die in Bergen op Zoom een jachtwerf had, verkocht hij bouwpakketten van open zeilbootjes aan zijn vrienden van Watersportvereniging De Schelde. De serviceverlening zat hem op jonge leeftijd al in de genen, want bij de afbouw ervan bood hij volledige ondersteuning. En al snel kwamen daar verzekeringen bij.

 

Per toeval

Op de botententoonstelling HISWA in Amsterdam stond Robbe met zijn verkoopstand per toeval naast de in pleziervaartuigen gespecialiseerde verzekeraar Nereus (die inmiddels is opgegaan in Nationale-Nederlanden). Hoofdinspecteur Jan de Vos van Nereus enthousiasmeerde de jonge botenbouwer om bij de door hem verkochte zeilboten ook meteen een goede verzekering aan te bieden. “En als jouw klanten dan een keer schade hebben”, zo vervolgde De Vos zijn betoog, “dan kun jij de schade correct afhandelen én de boot zelf repareren.”

 

Robbe was meteen overtuigd en op 18 mei 1965 stuurde hij trots de aanvraagformulieren voor de eerste twee pleziervaartuigverzekeringen naar de maatschappij.

 

Moeder Robbe

De zaken liepen voorspoedig en in januari 1966 had Robbe reeds vijftien verzekeringen ondergebracht bij Nereus. Omdat hij nog minderjarig was, dreef Robbe de onderneming de eerste jaren op naam van zijn moeder. “Precies op het moment dat mijn moeder brieven ontving van de toezichthouder of ze haar verzekeringsdiploma’s kon overleggen, was ik oud genoeg om het bedrijf op mijn eigen naam over te zetten”, memoreert hij.

 

In de daaropvolgende jaren groeide zijn eenmanszaak uit tot het Robbe Financiële Raadgevers van nu, waar klanten terecht kunnen voor hun verzekeringen, maar ook voor financieel advies op het gebied van belastingen, hypotheken en bedrijfsadministraties.

 

Bijschrift foto:

Frans Robbe (met bril, kijkend in de camera) bij een van de door hem verkochte en mee afgebouwde Flits-zeilboten. Zijn vader Henk (rechts) kijkt toe.

 

 

Meer weten over dit onderwerp? Neem contact op >

Deel dit artikel