Robbe
Inloggen
Nieuws    >    Robbe 50 jaar in Oosterhout
Robbe 50 jaar in Oosterhout

13 oktober 2022 / Over Robbe

Robbe 50 jaar in Oosterhout

Robbe Financiële Raadgevers is in december maar liefst 50 jaar gevestigd in Oosterhout. Het Forvm Financieel Centrum aan het Bouwlingplein staat precies op de plaats waar Frans en Corry Robbe hun bedrijf in 1972 vestigden.

 

In december vieren Frans en Corry Robbe een dubbel jubileum: ze zijn 50 jaar getrouwd en hun bedrijf Robbe Financiële Raadgevers is 50 jaar gevestigd in Oosterhout. Op 1 december 1972 kochten zij, een dag na het afstuderen van Frans aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, een pand aan de Heuvelstraat 5 in Oosterhout. Het was het voormalige kantoor van de Rotterdamsche Bank, dat was vrijgekomen door de fusie met de Amsterdamsche Bank tot AMRO Bank. Tijdens het huwelijk van Frans en Corry op 9 december 1972 bezongen zijn studievrienden het nieuwe huis ‘met een joekel van een kluis’.

 

Verbouwing

 

Het bedrijf groeide en door de komst van een zestal medewerkers werd het kantoor te klein. Het monumentale pand De Gecroonde Bel aan de overkant van de straat stond al een paar jaar leeg. Frans en Corry kochten de statige patriciërswoning en na een ingrijpende verbouwing verhuisde Robbe in 1984 naar de Heuvelstraat 10.

 

Frans Robbe was ervan overtuigd dat hij in dit grote pand zijn pensioen wel zou halen, maar dankzij de solide groei van het bedrijf ontstond al rond de eeuwwisseling de noodzaak om naar een andere locatie uit te kijken. “We wilden eigenlijk het liefst in het centrum gevestigd blijven”, vertelt Robbe, “dus toen de gemeente haar plannen bekendmaakte om het naastgelegen Bouwlingplein te herontwikkelen, hebben wij aangegeven hier graag over mee te denken.”

 

Kluisdeur

 

Zo ontstonden de plannen voor het Forvm Financieel Centrum, een door Robbe ontwikkeld bedrijfsverzamelgebouw voor financiële en zakelijke dienstverleners. In 2005 opende het financiële centrum zijn deuren en sindsdien is Robbe Financiële Raadgevers weer gevestigd op nummer 5 van de Heuvelstraat.

 

Het eerste kantoorpand heeft plaats moeten maken voor de nieuwbouw. Maar de deur van die ‘joekel van een kluis’ kreeg in de kelder van het Forvm Financieel Centrum een tweede leven. “Althans, dat was de bedoeling”, memoreert Robbe. “Tijdens het plaatsen van de deur viel hij met het slot op de grond. Er moest dus een andere deur komen, maar hij ziet er precies zo uit als die in ons oude kantoor.”

 

Meer weten over dit onderwerp? Neem contact op >

Deel dit artikel