Robbe
Inloggen
Nieuws    >    Regel pensioen voor payrollers vóór 1 januari 2021
Regel pensioen voor payrollers vóór 1 januari 2021

09 november 2020 / Pensioenen - Pensioen voor payrollers - Pensioencommunicatie

Regel pensioen voor payrollers vóór 1 januari 2021

Per 1 januari 2021 is een adequate pensioenregeling voor payroll-werknemers verplicht. "Werkgevers met payrollers moeten dus vóór die datum in actie komen."

 

Vanaf 2021 hebben payroll-werknemers recht op een adequate pensioenregeling. Dit is vastgelegd in de Wet arbeidsmarkt in balans (WAB), die ervoor moet zorgen dat payrollers dezelfde arbeidsvoorwaarden krijgen als mensen die bij het bedrijf onder contract staan. Het doel is om zo het verschil met vast personeel te verkleinen.

 

De pensioenwijziging gaat in per 1 januari 2021. "Werkgevers met payroll-werknemers moeten dus vóór die datum in actie komen", zegt pensioenadviseur Arjan Vaes van Robbe Financiële Raadgevers. "Natuurlijk kunnen zij contact met ons opnemen voor advies en begeleiding. Wij maken graag inzichtelijk wat de best passende pensioenregeling is."

 

Uitzendkrachten

 

De wijziging geldt ook voor payroll-werknemers die op dit moment pensioenrechten opbouwen bij de Stichting Pensioenfonds voor Personeelsdiensten (StiPP). Dit pensioenfonds voor uitzendkrachten heeft aangekondigd dat deze werknemers vanaf 1 januari 2021 geen pensioen meer kunnen opbouwen binnen StiPP.

 

Uitzondering op de wijziging vormen payroll-werknemers die worden ingeleend door een werkgever die voor de vaste werknemers ook geen pensioenregeling heeft.

 

Twee opties 

 

Een payroll-werkgever heeft vanaf 2021 twee opties: iedere payroll-werknemer aanmelden in de pensioenregeling van de werkgever waar de payroll-werknemer werkzaam is, of een eigen adequate pensioenregeling treffen voor de payroll-krachten.

 

Maatwerkadvies

 

Wat de best passende pensioenregeling is voor een payroll-werkgever, vergt maatwerkadvies. De pensioenadviseurs van Robbe Financiële Raadgevers helpen je graag verder! Neem hiervoor contact op met Arjan Vaes of Jeroen Ziengs.

 

 

Meer weten over dit onderwerp? Neem contact op >

Deel dit artikel