Robbe
Inloggen
Nieuws    >    Oversluiten overlijdensrisicoverzekering bespaart geld
Oversluiten overlijdensrisicoverzekering bespaart geld

23 oktober 2017 / Verzekeringen

Oversluiten overlijdensrisicoverzekering bespaart geld

We worden steeds ouder en de kans op overlijden steeds kleiner. Daardoor zijn de premies voor overlijdensrisicoverzekeringen afgelopen jaren flink gedaald. “De kans is groot dat je geld kunt besparen door je overlijdensrisicoverzekering over te sluiten”, stelt Jeroen Ziengs, specialist Leven bij Robbe Financiële Raadgevers.

 

Een overlijdensrisicoverzekering is eigenlijk bedoeld voor de nabestaanden. Een uitkering vindt namelijk alleen plaats wanneer de verzekerde voor de einddatum van de verzekering komt te overlijden. Als de verzekerde op de einddatum nog in leven is, dan is er geen uitkering en vervalt de verzekering.

 

“Daarom is het van groot belang zich goed te laten adviseren over het doel van een eventuele overlijdensrisicoverzekering”, geeft Ziengs aan.

 

Vaste lasten

Een belangrijk argument voor een overlijdensrisicoverzekering is bijvoorbeeld het risico op het wegvallen van de kostwinner binnen het gezin. “Zijn de nabestaanden nog wel in staat om de vaste lasten op te hoesten na het overlijden van de kostwinner?”, geeft Ziengs als voorbeeld.

 

Lening

Daarnaast wordt een overlijdensrisicoverzekering vaak verplicht gesteld door een bank of geldverstrekker bij een hypothecaire of consumptieve lening. “Bij een eventueel overlijden van de leningnemer is de geldverstrekker op deze manier verzekerd van betaling.”

 

Minder premie

Als gevolg van het feit dat we steeds ouder worden en dat het risico op overlijden daardoor steeds kleiner is geworden, rekenen verzekeraars steeds minder premie voor dergelijke overlijdensrisicoverzekeringen.

 

Daarnaast heeft het provisieverbod en de grote concurrentie op de verzekeringsmarkt ook geleid tot lagere premies.

 

“In veel gevallen is het toegestaan om een lopende overlijdensrisicoverzekering eenzijdig te beëindigen”, stelt Ziengs. “Door de polis over te sluiten bij een goedkopere verzekeraar is flink te besparen.”

 

De specialisten van Robbe Financiële Raadgevers zoeken graag uit of een overstap in uw geval zinvol en mogelijk is. Op basis van een vergelijking tussen de verschillende aanbieders krijgt u een beeld van de mogelijke besparing op uw premie. Neem gerust hiervoor contact met ons op.

 

Meer weten over dit onderwerp? Neem contact op >

Deel dit artikel