Robbe
Inloggen
Nieuws    >    Kerstfotoactie voor kinderboerderij MEK
Kerstfotoactie voor kinderboerderij MEK

12 december 2019 / Evenementen - Over Robbe

Kerstfotoactie voor kinderboerderij MEK

Met een kerstfotoactie willen Robbe Financiële Raadgevers en Finenzo Oosterhout zo veel mogelijk geld inzamelen voor de Oosterhoutse kinderboerderij MEK. Op maandag 23 en dinsdag 24 december kan iedereen tussen 10 en 14 uur in het Forvm Financieel Centrum aan het Bouwlingplein gratis een leuke kerstfoto laten maken.

 

Tijdens de SantaRun aanstaande zaterdag rennen er zo’n vijfhonderd kerstmannen en -vrouwen drie kilometer door het centrum van Oosterhout voor het goede doel. Een team van Robbe Financiële Raadgevers en Finenzo Oosterhout loopt mee voor de Oosterhoutse kinderboerderij MEK. “Wij dragen het MEK een warm hart toe”, vertelt Maaike Merkx van Robbe Financiële Raadgevers. “Frans Robbe is penningmeester van de Stichting Vrienden van het MEK, die als doel heeft fondsen werven voor de kinderboerderij. Om een financiële bijdrage te leveren doen wij elk jaar met een flinke groep mee aan de SantaRun.”

 

Dit jaar heeft Robbe samen met collega-advieskantoor Finenzo Oosterhout besloten de kerstinzamelingsactie verder uit te breiden. Op maandag 23 en dinsdag 24 december kan iedereen tussen 10 en 14 uur een leuke kerstfoto laten maken en even later afgedrukt ophalen. “De foto is gratis, maar een kleine donatie voor het MEK is natuurlijk van harte welkom”, laat Merkx weten. “Robbe zelf doneert per foto vijftig cent aan het MEK.”

 

Lampjes

De kerstfotoactie bedacht Merkx samen met Aukje Dudok van Finenzo Oosterhout, dat ook in het Forvm Financieel Centrum is gevestigd. Beide financieel advieskantoren werken samen in een RegioBank-vestiging aan het Bouwlingplein. “We zijn hier op kantoor altijd netjes gekleed”, vertelt Merkx. “Aukje en ik vinden het leuk om één keer per jaar eens iets anders naar ons werk aan te kunnen trekken. Daarom riepen we vorig jaar een foutekersttruiendag in het leven voor medewerkers van Robbe en Finenzo.”

 

Die foutekersttruiendag koppelden ze aan een inzamelingsactie voor het MEK, waarvoor op de balie een spaarvarken stond. “Als er klanten aan de balie kwamen, vroeg ik hen om een donatie te doen voor de kinderboerderij”, vertelt Dudok. “In ruil deed ik dan de lampjes van mijn trui aan. Klanten reageerden er heel leuk op. Iedereen werd er blij van en daarom wilden we het dit jaar weer doen.” En beter, vult Merkx aan. “De actie duurt nu twee dagen, dus mogen we twee dagen lang onze foute kersttrui naar kantoor aan!”

 

Rendier

Uiteraard is een foute kersttrui voor het maken van een kerstfoto niet verplicht. “Feestelijke kerstkleding of je gewone kleren mogen ook”, zegt Dudok. “We hebben ook allerlei kerstaccessoires klaar liggen om mee op de foto te gaan.” De meest opvallende is een groot rendier. “Ons RegioBank-rendier, noemen we hem, maar hij heeft nog geen naam. Op social media dagen we mensen uit om een naam voor hem te verzinnen. De leukste naam krijgt op 24 december van ons een kerstcadeautje: een RegioBank-spaarrekening met een saldo van honderd euro!”

 

Ook met de kerstfoto’s is een prijs te winnen. “Alle foto’s plaatsen we op onze Facebook-pagina. De foto die op vrijdag 3 januari 2020 om 12 uur de meeste likes heeft, wint voor de hele groep op de foto een bioscoopbon.”

 

Meer weten over dit onderwerp? Neem contact op >

Deel dit artikel