Robbe
Inloggen
Nieuws    >    Jonge ondernemers onwetend over aftrekbaarheid AOV-premie
Jonge ondernemers onwetend over aftrekbaarheid AOV-premie

14 mei 2018 / Arbeidsongeschiktheidsverzekering

Jonge ondernemers onwetend over aftrekbaarheid AOV-premie

Jonge ondernemers weten vaak niet dat de premie voor een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) aftrekbaar is bij de belasting. Dat blijkt uit de Ondernemersbarometer, een onderzoek van verzekeraar Allianz onder ruim 1100 zzp’ers en mkb’ers.

 

Van de ondervraagde ondernemers heeft maar liefst acht op de tien (78%) geen arbeidsongeschiktheidsverzekering afgesloten.

 

Meer dan de helft (59%) van de ondernemers tussen 18 en 34 jaar is niet op de hoogte van de aftrekbaarheid van de AOV-premie. Allianz denkt dat meer bewustwording van dit feit jonge ondernemers wellicht van gedachten kan laten veranderen over het al dan niet afsluiten van een AOV. Zij kiezen immers al even vaak voor zo'n verzekering als ondernemers tussen 35 en 49 jaar, terwijl het merendeel (65%) van die groep wel weet van de aftrekbaarheid.

 

Niet verplicht

De ondernemers van middelgrote bedrijven sluiten met 62% het vaakst een AOV af. Bij de kleine bedrijven heeft 37% zich verzekerd voor arbeidsongeschiktheid; bij de zzp’ers is dat slechts 17%.

 

In tegenstelling tot werknemers zijn zelfstandig ondernemers niet wettelijk verplicht om een AOV af te sluiten. Dat betekent dat zij geen inkomen krijgen als ze arbeidsongeschikt worden, bijvoorbeeld door ziekte of als gevolg van een ongeval.

 

“Het is daarom zeker aan te raden zelf een regeling te treffen”, vindt Rob Bogaerts, specialist in zakelijke verzekeringen bij Robbe Financiële Raadgevers. Uiteraard biedt Robbe hulp bij het afsluiten van een geschikte arbeidsongeschiktheidsverzekering.

 

Meer weten over dit onderwerp? Neem contact op >

Deel dit artikel