Robbe
Inloggen
Nieuws    >    Hoe buurtzaam zijn de Oosterhoutse ondernemers?
Hoe buurtzaam zijn de Oosterhoutse ondernemers?

29 juni 2023 / RegioBank - Zakelijk - Zakelijk

Hoe buurtzaam zijn de Oosterhoutse ondernemers?

Oosterhoutse ondernemers kunnen online toetsen hoe buurtzaam hun onderneming is, en een score halen: goud, zilver of brons. Aan het einde van het jaar kiest RegioBank de Buurtzaamste Ondernemer.

 

De waardering voor lokale ondernemers, zoals de bakker, kapper, boekwinkel en groenteboer, in Nederland is enorm. Dat blijkt uit onderzoek van RegioBank onder meer dan 1.500 Nederlanders. Meer dan de helft van de Nederlanders koopt bij een lokale ondernemer om ervoor te zorgen dat die ondernemer kan blijven bestaan (55%). Ze zijn zelfs om diezelfde reden bereid (48%) om meer te betalen voor producten of diensten. 

 

Lokale ondernemers helpen de buurt vooruit. Een buurtzame onderneming heeft een flinke aantrekkingskracht op nieuwe medewerkers, klanten en andere ondernemers. En draagt extra bij aan een fijne buurt.​ Buurtzaam ondernemen betekent bijvoorbeeld werken met mensen uit de buurt om de lokale werkgelegenheid te stimuleren. Het regionaal inkopen en verkopen. Het hebben van een winkel of kantoor, want mensen zien dit als een ontmoetingsplaats. Maar ook het ondersteunen van sociale en maatschappelijke initiatieven, met tijd of middelen. ​

 

Goud, zilver of brons

 

Met de online Buurtzaamheidstoets van RegioBank kunnen ondernemers kijken hoe buurtzaam hun onderneming is, en in welke mate ze bijdragen aan de leefbaarheid in hun buurt. Als ondernemers een goede score – goud, zilver of brons – halen, mogen ze zichzelf 'buurtzaam' noemen. De score ontvangen ze direct in hun mailbox. De bijbehorende raamsticker en het Certificaat Buurtzaam is op te halen bij Robbe Financiële Raadgevers.

 

Meer weten over dit onderwerp? Neem contact op >

Deel dit artikel