Robbe
Inloggen
Nieuws    >    Het zijn weer Kinderspaarweken!
Het zijn weer Kinderspaarweken!

03 oktober 2022 / RegioBank - Kinder- en jeugdrekeningen

Het zijn weer Kinderspaarweken!

Het zijn weer Kinderspaarweken bij RegioBank! Robbe, zelfstandig adviseur van RegioBank in Oosterhout, beloont kinderen die sparen in de maand oktober met een leuke verrassing.

 

Kinderen die op jonge leeftijd met geld leren omgaan, krijgen later minder vaak financiële problemen. Daarom is het goed om op tijd te beginnen met een stukje financiële opvoeding. Jong geleerd is immers oud gedaan. Robbe Financiële Raadgevers helpt daar als zelfstandig adviseur van RegioBank graag bij.

 

Cadeaukast

 

Omdat sparen belangrijk én leuk is, maar volhouden best een uitdaging, belonen we kinderen voor het goede sparen tijdens de Kinderspaarweken. Maakt u in de maand oktober spaargeld over op de RegioBank-spaarrekening van uw kind? Dan mag hij of zij een cadeautje komen uitkiezen. Daarvoor is een speciale cadeaukast ingericht in de RegioBank-kamer van het Forvm Financieel Centrum aan het Bouwlingplein.

 

Spaartips

 

RegioBank heeft handige spaartips om uw kind stap voor stap met geld te leren omgaan. Dit doen we bijvoorbeeld met ons JongWijs-pakket. Dit is een pakket speciaal voor kinderen van 0 tot 18 jaar met een eigen spaar- en betaalrekening én post met tips en leuke weetjes op de verjaardag. De ouders krijgen ook elk jaar interessante informatie en praktische tips, afgestemd op de leeftijd van het kind.

 

Een aantal slimme spaartips op een rijtje:

 

  • Gebruik een aparte spaarpot of spaarrekening om spaargeld te bewaren.
  • Maak een foto van het artikel waarvoor uw kind aan het sparen is.
  • Wil uw kind iets gaan kopen? Zorg dat uw kind contant en gepast geld mee heeft.

 

Held met je geld

 

Een held met je geld wordt uw kind niet alleen door goed te sparen, maar ook door goed voor geld te zorgen. Geldcriminelen zijn er jammer genoeg altijd. Vertel kinderen over geldcriminaliteit: wat is het en waar ze op moeten letten.

 

Een paar tips:

 

  • Leen een betaalpas nooit aan iemand uit.
  • Een pincode is persoonlijk en geheim.
  • Doe mee met de workshop 'Held met je geld', die wij regelmatig op kantoor organiseren.

 

 

Meer weten over dit onderwerp? Neem contact op >

Deel dit artikel