Robbe
Inloggen
Nieuws    >    Gastles over geld
Gastles over geld

19 maart 2024 / RegioBank - Over Robbe - Kinder- en jeugdrekeningen

Gastles over geld

Collega Maaike Merkx zat vorige week niet achter haar bureau, maar stond voor de klas op basisschool Het Labyrint. Daar gaf zij groep 8 een gastles over geld.

 

Weet jij vijf tips die ervoor zorgen dat geldboeven niet aan het geld op jouw bankrekening kunnen komen? Dat was een van de vragen uit de cashquiz die Merkx speelde met groep 8 van de Oosterhoutse basisschool Het Labyrint. Tijdens deze gastles leerden de kinderen onder meer hoe je verstandig met geld omgaat en hoe je internetcriminelen de baas kunt blijven.

 

Week van het Geld

 

De gastles maakte deel uit van de Week van het Geld, een landelijke week om kinderen en jongeren voor te bereiden op hun financiële redzaamheid in de toekomst. Het is belangrijk dat kinderen en jongeren 'geldwijs' worden. Kinderen die op jonge leeftijd met geld leren omgaan, krijgen later minder vaak financiële problemen en zijn weerbaarder tegen geldcriminelen. Daarom is financiële opvoeding ontzettend belangrijk. Met deze gastles wil Robbe daar een steentje aan bijdragen. 


"De zes teams van deze klas deden heel fanatiek mee", vertelt Merkx. "Uiteindelijk eindigde het in een gelijkspel en was er een inschattingsvraag nodig om het winnende team te bepalen: hoeveel pinautomaten zijn er in Nederland?"

 

Workshops voor jong en oud

 

Naast de gastlessen tijdens de Week van het Geld geven wij het hele jaar door workshops over geldthema's, voor jong én oud. Houd voor data onze socials in de gaten of loop even binnen op kantoor voor meer informatie.

 

 

Meer weten over dit onderwerp? Neem contact op >

Deel dit artikel