Robbe
Inloggen
Nieuws    >    Extra aandacht voor veilig en gezond werken
Extra aandacht voor veilig en gezond werken

21 september 2020 / Verzekeringen - Aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven - Zakelijk

Extra aandacht voor veilig en gezond werken

Veilig en gezond werken staat deze week centraal, met de risico-inventarisatie en -evaluatie (RI&E) als uitgangspunt. Het doel van de Week van de RI&E, van 21 tot en met 25 september 2020, is ondernemers bewust maken van het belang van zo’n RI&E.

 

Vanuit de Arbowet zijn werkgevers verplicht een zogeheten risico-inventarisatie en -evaluatie, kortweg RI&E, op te stellen: elk bedrijf moet (laten) onderzoeken of het werk gevaar kan opleveren of schade kan veroorzaken aan de gezondheid van werknemers. Een RI&E helpt om op een gestructureerde manier de risico’s op een rijtje te zetten en om een haalbaar plan van aanpak te maken om maatregelen te nemen.

 

Hoog eigen risico

“Het ontbreken van een passende RI&E kan resulteren in een, vaak forse, boete van de Inspectie SZW”, waarschuwt Petran Verduijn, assurantieadviseur bedrijven bij Robbe Financiële Raadgevers. “Daarnaast is een RI&E van belang bij het afsluiten van een aansprakelijkheidsverzekering. Aansprakelijkheidsverzekeraars hanteren namelijk steeds vaker een hoog eigen risico bij het ontbreken van een RI&E en een Plan van Aanpak. Los daarvan moeten werkgevers natuurlijk zuinig zijn op hun medewerkers, aangezien zij (mede)verantwoordelijk zijn voor het succes van de onderneming."

 

 

Week van de RI&E

Tijdens de Week van de RI&E, een initiatief van het Steunpunt RI&E, organiseren brancheorganisaties, opleiders, arbodiensten en andere intermediairs activiteiten om aan de slag te gaan met de RI&E. De week moet het belang van inzicht in de veiligheids- en gezondheidsrisico’s in een organisatie extra onder de aandacht brengen.

 

Hulp

Meer weten over de RI&E of hulp nodig? Neem dan contact op met de adviseurs van Robbe Financiële Raadgevers. Zij helpen u graag verder!

 

 

 

Meer weten over dit onderwerp? Neem contact op >

Deel dit artikel