Robbe
Inloggen
Nieuws    >    Actie voor Oosterhoutse ouderen groot succes
Actie voor Oosterhoutse ouderen groot succes

21 december 2023 / Over Robbe

Actie voor Oosterhoutse ouderen groot succes

Met een crowdfundingcampagne is al ruim € 2.700 ingezameld voor Met je hart Oosterhout. Daarmee gaat de stichting lunchontmoetingen organiseren voor Oosterhoutse ouderen.

 

Oosterhout telt ruim honderd zelfstandig wonende ouderen die gevoelens van eenzaamheid ervaren. Zou het niet mooi zijn om in een stad waar 'Eerst eten' een gevleugelde uitspraak is, die ouderen samen te brengen tijdens een lunch? En dan niet eenmalig, maar maandelijks, zodat ze elkaar structureel kunnen ontmoeten en echt iets kunnen opbouwen samen. Stichting Met je hart Oosterhout organiseert dit soort ontmoetingen.

 

In het nieuwe jaar wil Met je hart elke maand een lunch voor ouderen regelen aan een stamtafel in een Oosterhoutse horecagelegenheid. Om dat te bekostigen besloot Paul Robbe van Robbe Financiële Raadgevers een crowdfundingcampagne op te zetten. “Juist in de donkere dagen voor kerst kunnen ouderen zich alleen voelen. Een mooi moment om geld in te zamelen om ontmoetingen te faciliteren.”

 

Tussenstand

 

Het doel was om € 1.350 op te halen om zes keer zo’n stamtafel voor eenzame ouderen in Oosterhout te kunnen organiseren. Robbe schakelde de hulp in van JCI Oosterhout (voorheen JuniorKamer), waarvan de leden altijd bereid zijn zich in te zetten voor het goede doel. En met succes, want begin december was het streefbedrag al ruim gehaald en kon Robbe al een cheque van € 2.117,11 overhandigen aan Lia Ligtenberg, de coördinator van Met je hart Oosterhout.

 

Omdat de crowdfundingcampagne nog tot het eind van het jaar loopt, ontstond al snel het idee nog even door te gaan met inzamelen. “Het zou geweldig zijn als we genoeg ophalen voor Met je hart om twaalf keer, ofwel een heel jaar lang, een lunch te kunnen organiseren.”

 

De doorstart van de campagne kreeg meteen een boost: het VSBfonds heeft € 225 bijgedragen, omdat het initiatief van Met je hart binnen hun programma ‘Betrokken buurten’ past. Ook daarna bleven de donaties binnenkomen.

 

Verdubbeling

 

Intussen is het gelukt om het streefbedrag te verdubbelen; de teller is de € 2.700 voorbij. "Wat een fantastisch nieuws", reageert Met je hart Oosterhout. "Dankzij deze geweldige bijdrage kunnen we meer maandelijkse lunches organiseren voor ouderen in Oosterhout, zodat ze niet alleen zijn en gezellig kunnen samenkomen. Heel HARTelijk dank!"

 

Begin januari zal Robbe een cheque met de eindstand van de actie overhandigen aan Met je hart Oosterhout.

 

 

Doneren kan nog tot en met 31 december 2023 via www.samenvoordebuurt.nl/stamtafel.

 

 

Meer weten over dit onderwerp? Neem contact op >

Deel dit artikel