Robbe
Inloggen

B&B De Zinken Gieter - John & Christel Heeren

John en Christel Heeren runnen B&B De Zinken Gieter in Bergen op Zoom. "Frans Robbe had het zo fijn voor ons geregeld dat we graag wilden dat hij onze B&B opende."

 

Een eigen bed and breakfast (B&B), veel mensen dromen ervan. Christel en John Heeren openden vorig jaar de deuren van hun B&B De Zinken Gieter aan de rand van Bergen op Zoom. Het was echter geen jarenlange droom.

 

“Eigenlijk is het de schuld van mijn moeder”, grapt Christel Heeren. “We kochten een oud boerderijtje met veel oude stallen op een ruim 3180 m² groot terrein. Wat moesten we met al die stallen doen? Een nicht van mij heeft jaren een B&B gehad in Noordwijk en vertelde daar altijd enthousiaste verhalen over. Toen riep mijn moeder: waarom begin jij niet ook een bed and breakfast?”

 

Overbrugging

 

Christel en John Heeren kochten hun woning met opstallen in 2015. “We hadden allebei een huis in Bergen op Zoom, maar woonden met onze vier kinderen als samengesteld gezin in mijn huis. We wilden graag iets van ons samen. We zagen dit voormalige boerderijtje te koop staan op Funda en vonden het meteen geweldig. Maar zou het wel te betalen zijn? We hebben het Robbe laten berekenen. Het kon, maar mijn huis moest nog verkocht worden. Frans Robbe heeft toen een overbruggingskrediet ter beschikking gesteld via Rofina, waardoor wij het boerderijtje konden kopen.”

 

In een van de oude stallen besloot Christel Heeren haar massagepraktijk Vital Waves onder te brengen. “Daarmee zou de ruimte maar voor de helft gevuld zijn. Na de suggestie van mijn moeder om een B&B te beginnen in de andere helft, besloten we daarvoor een vergunning aan te vragen bij de gemeente.”

 

Portugese tegeltjes

 

Een naam voor die bed and breakfast was snel gevonden. De vorige bewoonster had het gebouwtje, waar zij onder meer workshops bloemschikken gaf, al de naam De Zinken Gieter gegeven en die met Portugese tegeltjes aan de muur bevestigd. “Het was maar de vraag of we die tegeltjes netjes van de muur zouden krijgen. Bovendien vonden we het wel een leuke naam. We hebben haar gevraagd of we de naam mochten gebruiken en zij voelde zich vereerd.”

 

Heel veel klussen

 

Daarna begon een klusperiode van 2,5 jaar. “We hebben alles zelf gedaan, met uitzondering van het stukwerk. Na heel veel klussen heb ik 2017 de massagepraktijk geopend. En na nog veel meer klussen ging de B&B op 16 juni 2018 open.” De openingshandeling werd verricht door Frans Robbe. “Hij had het zo fijn voor ons geregeld, dat we graag wilden dat hij onze B&B zou openen.”

 

Het was stressen om de B&B tijdig af te krijgen. “Vlak voor de opening waren we nog niet klaar. De avond ervoor zijn we tot half een doorgegaan. De meubels moesten we er de volgende ochtend nog inzetten. De stoelen bleken toen echter niet te passen, want ze blokkeerden de deur. Op de dag van de opening stond in alle vroegte bij de Kwantum om andere stoeltjes te kopen.”

 

Puntjes op de i

 

Vrienden sprongen bij om de puntjes op de i te zetten. “Tijdens het openingspraatje van Frans zagen we vanuit onze ooghoeken dat er nog dozen met allerlei klusmateriaal via de achterdeur werden afgevoerd. Iedereen was nieuwsgierig naar hoe de B&B was geworden – en wij dus ook! Wij hadden het eindresultaat ook nog niet gezien. Maar het is absoluut geworden zoals we hadden gehoopt. De B&B loopt inmiddels heel leuk en we hopen nog veel gasten te mogen begroeten.”