Robbe
Inloggen

Cora Leonard, mediator bij Senioren Scheiding

Cora Leonard, mediator bij Senioren Scheiding, was destijds de bedenker van de Robbe Financiële Gids. “Ik heb fijne contacten met de adviseurs en het volle vertrouwen in het bedrijf. Je weet gewoon dat de adviezen op maat die je bij Robbe krijgt, kloppen. Daardoor blijf je als klant.”

 

De eerste Robbe Financiële Gids verscheen in 2009. Bedenker was Cora Leonard, destijds directeur-eigenaar van drukkerij en communicatiebureau Leonard in Oosterhout.

 

“Robbe maakte elk jaar een Financiële Nieuwsbrief voor zijn klanten, maar die zag er eerlijk gezegd gedateerd uit en paste niet meer bij het bedrijf en de uitstraling van het Forvm Financieel Centrum”, vertelt Leonard. Ze trok de stoute schoenen aan en benaderde Frans Robbe. “We hadden een voorzet gemaakt voor hoe zo’n jaarlijkse uitgave er ook uit kon zien. Frans Robbe was enthousiast en zo begon onze samenwerking.”

 

Ongewijzigd

 

In eerste instantie drukte Leonard de Financiële Gids nog zelf. Maar door de veranderingen in de grafische industrie begon Leonard aan een omvormingsproces. In 2013 stopte het Oosterhoutse bedrijf, dat in 1976 begon in de garage van Cora en haar man Henk Leonard, met zelf drukken en richtte zich voortaan geheel op vormgeving en strategische communicatie.

 

Na ruim tien jaar onderging de Robbe Financiële Gids vorig jaar een metamorfose, maar Leonards oorspronkelijke idee voor het boekwerk is nog ongewijzigd: het formaat, het gebruik van mooie foto’s, drukken in full colour, en de indeling aan de hand van de verschillende Robbe-bedrijfstakken met elk hun eigen kleur (blauw voor hypotheken, rood voor belastingen en groen voor verzekeringen).

 

Het volle vertrouwen

 

Op het moment dat Leonard de opdracht kreeg om de Financiële Gids te maken, besloot Cora Leonard zowel zakelijk als privé al haar verzekeringen bij Robbe onder te brengen. Haar bankzaken bracht ze onder bij RegioBank. “Sindsdien kom ik regelmatig hier en dat is altijd heel vertrouwd en plezierig. Ik heb fijne contacten met de adviseurs en het volle vertrouwen in het bedrijf – en vertrouwen is het belangrijkst. Je weet gewoon dat de adviezen op maat die je bij Robbe krijgt, kloppen. En daardoor blijf je als klant.”

 

 

Ondernemende vrouwen

 

Op zakelijke evenementen in Oosterhout kwam Cora Leonard regelmatig Corry Robbe tegen. Samen met Helmi Huijbregts, oud-burgemeester van Oosterhout, verwonderden ze zich erover dat ze op dat soort gelegenheden zo weinig vrouwen tegenkwamen. Ze besloten gedrieën het NOVOO op te richten, het Netwerk Ondernemende Vrouwen Oosterhout en Omgeving. Binnen het NOVOO ontstaan zakelijke contacten en vriendschappen – zo groeide ook de zakelijke relatie tussen Cora en Corry uit tot een vriendschap.

 

Mediation

 

Drie jaar geleden stopte Cora Leonard als directeur van Leonard B2B Communicatie. Een half jaar later overleed haar echtgenoot Henk. “De eerste winter zonder Henk is me zwaar gevallen”, memoreert Leonard. “Toen ik in de daarop volgende zomer door de tuin liep, dacht ik na over project ‘Help Cora de winter door’. Ik besloot een opleiding tot mediator te gaan volgen.”

 

De opleiding zelf duurde een jaar en het traject voor landelijke certificering nog een half jaar. Maar na 1,5 jaar hard werken kan Cora Leonard zich MfN-registermediator noemen. “Ik was in eerste instantie van plan me op kleine zakelijke geschillen te richten, maar ben nu betrokken bij Senioren Scheiding, een aparte scheidingsdienst voor senioren.”

 

Meer informatie over wat Cora Leonard kan betekenen op het gebied van mediaton bij echtscheiding?

Mail dan naar:

cora@leonard1.nl