Reis- en Annuleringsverzekering

Gaat u vaker of langer dan twee weken per jaar op vakantie, dan biedt een doorlopende reisverzekering de beste en voordeligste oplossing. Tijdens al uw privéreizen bent u verzekerd, zowel gedurende de geplande zonvakantie als tijdens de spontane stedentrip. Er zijn veel dekkingsvarianten en daarom besteden wij graag aandacht aan de belangrijkste facetten.

Reisverzekering

De basisreisverzekering biedt via de alarmlijn hulp in geval van ziekte, ongeval, overlijden of een natuurramp tijdens uw reis. U kunt 24 uur per dag contact opnemen met de alarmcentrale.
De medewerkers van de alarmcentrale kunnen u helpen en zaken voor u regelen. Als er iets tijdens uw reis gebeurt en er moet iets georganiseerd worden, neem dan altijd contact op met de alarmlijn. Als aanvulling op uw zorgverzekering adviseren wij om geneeskundige kosten mee te verzekeren op de reisverzekering. U bent dan gedekt voor de kosten die u maakt voor medisch noodzakelijke geneeskundige en tandheelkundige zorg op uw reisbestemming.

Altijd onbezorgd op reis

Ook de extra reiskosten van en naar bijvoorbeeld het ziekenhuis zijn verzekerd. De zorgverzekering biedt hier in eerste instantie ook dekking voor. Maar omdat zorgverzekeraars meestal een limiet voor kosten in het buitenland hanteren, is het verstandig dit risico aanvullend te verzekeren.

De zorgkosten na een ongeval als gevolg van wintersporten zijn uitsluitend verzekerd als u de module wintersport heeft meeverzekerd. Ook biedt de wintersportmodule dekking voor schade aan het ski- of snowboardmateriaal en voor het niet kunnen gebruiken van de skipas na een ongeval. Als u een wintersportvakantie boekt, is deze dekking daarom noodzakelijk.
De reisverzekering biedt dekking in Europa of wereldwijd. Als u een reis boekt, is het verstandig om na te gaan of uw bestemming in het dekkingsgebied van uw verzekering valt. Dit kunt u zelf in de voorwaarden nagaan of u kunt even contact met ons opnemen.

Binnen Europa reizen veel mensen met de auto naar hun vakantiebestemming. Als er vlak voor of tijdens de reis iets met het vervoermiddel gebeurt, kan dat de vakantiepret flink bederven. Dit risico is te verzekeren met de module automobilistenhulp. U heeft dan recht op vervangend vervoer en hotelovernachtingen als uw auto gerepareerd moet worden of als de bestuurder niet verder kan rijden.

Meestal biedt de doorlopende reisverzekering dekking tot een reisduur van 60 dagen, maar een uitbreiding is altijd mogelijk. Kinderen tot vijf jaar kunt u gratis meeverzekeren op uw polis. Verzekeraars hanteren verschillende grenzen voor de maximale leeftijd van thuiswonende of voor studie uitwonende kinderen.

 

Annuleringsverzekering

De annuleringsverzekering heeft ook verschillende uitbreidingen en kan passend voor uw situatie worden gemaakt. Standaard is maximaal € 1.500 per persoon per reis verzekerd. Als u een verre reis maakt, is dit bedrag soms niet toereikend. Het verzekerde bedrag kan eenvoudig worden verhoogd. Controleer daarom altijd de benodigde dekking vóór het boeken van uw reis. Het verzekerde bedrag dient binnen zeven dagen na het boeken te worden aangepast.

Een annuleringsverzekering biedt dekking voor bepaalde onvoorziene gebeurtenissen, zoals ziekte en overlijden van directe familie. Daarnaast keert de verzekering ook de niet genoten reisdagen uit als u de reis moet afbreken door bijvoorbeeld een ongeval. Er blijven bij een reguliere annuleringsverzekering echter altijd uitsluitingen. Sinds kort bestaat de mogelijkheid om voor een zogenoemde all risks-annuleringsverzekering te kiezen. U kunt dan vrijwel elke reden opgeven om een reis te annuleren en u krijgt dan 75% van de reissom vergoed. De redenen ‘slecht weer’ of ‘geen zin’ blijven echter uitgesloten.

Als u twijfels heeft over de juiste dekking van uw (doorlopende) reisverzekering, neem dan gerust even contact met ons op. Wij kunnen uw wensen bespreken en de dekking daarop afstemmen. Zo kan een (dubbele) teleurstelling tijdens uw vakantie worden voorkomen.

Klik hier voor het direct aanvragen van een kortlopende reis- en/of annuleringsverzekering

Klik hier voor het aanvragen van een offerte voor een doorlopende reis- en/of annuleringsverzekering